Schooldichter KA 4_edited.jpg

KLAAS-AART KOK

Regio Utrecht

email

Klaas-Aart is een geboren verhalenverteller. Dat doet hij in woord en beeld als videoproducent, schrijver, dichter en spoken word artiest. De liefde voor het dichten begon ooit als klein jongetje met het schrijven van simpele sinterklaasgedichten. Het spelen met woorden en humor vond hij zo geweldig dat hij al snel voor het hele gezin de gedichten schreef. Sinterklaasavond was voor hem dan ook het eerste schrijfsucces en dat smaakte naar meer. 

 

Hierna volgde de studie journalistiek waarbij hij zijn schrijfhonger kon stillen. Helaas werd hier ook het deurtje naar de poëzie gesloten nadat een van zijn gedichten voor de ogen van al zijn medestudenten werd afgefakkeld door een docent. Zijn talent om verhalen te vertellen zette hij daarna vooral in bij het schrijven van teksten voor bladen en het maken van videoproducties voor omroepen en bedrijven.

 

Ondanks het succes bleef het toch kriebelen om weer poëzie te gaan schrijven. Hij richtte zich voornamelijk op spoken word en beleefde daarin succes toen hij door Gershwin Bonevacia, destijds stadsdichter van Amsterdam, werd gevraagd om op te treden tijdens Poetry Night in Amsterdam. Zijn gedicht ‘Word Jouw Held’ werd later ook genomineerd voor een Amai Award. 

 

Klaas-Aart wil zijn ervaring met de invloed van een docent op een positieve manier gebruiken om de creatieve kracht van kinderen te stimuleren. Hij wil ze graag laten ervaren dat alles mogelijk is, als ze er maar in geloven. In zijn lessen wil hij iedereen bij het proces betrekken en ze succes laten ervaren in de rol die bij ze past.  Hij vindt het mooi om kinderen te leren dat creativiteit en ondernemen weldegelijk samengaan door samen een prachtige bundel te maken die ze aan de wereld kunnen presenteren.