Nick Waelbers.jpg

NICK WAELBERS

email

Regio Eindhoven

Nick Waelbers is een spoken word artiest met een theaterdiploma op zak. Hij laat rijmen wat hij niet kan rijmen. Onder de naam 'Indenaamvan' schrijft hij in toegankelijke taal over alles wat met het ‘mens zijn’ te maken heeft.

 

In 2020 was Nick uitgekozen als 1 van de 5 schrijvers voor de talentenacademie van Chantal Janzen. Het is een traject waarbij Chantal kansen wil bieden aan nieuw talent. Zij geeft hen de mogelijkheid om van de mensen te leren die al langer in het vak zitten.

 

‘’Het mooie aan taal is dat het van ons allemaal is. We hebben er allemaal toegang tot, we maken het eigen en het zegt zo veel over ons. Zo ben ik ook geïnteresseerd in de etymologie. Dat klinkt ingewikkeld maar het is de studie waarbij ze de afkomst van woorden achterhalen. Wist je dat ‘enthousiasme’ eigenlijk ‘in het goddelijke zijn’ betekent? En dat ‘ontbijten’ bestaat uit ‘ont’ en ‘bijten’ en dat dit oud-Nederlands is voor ‘starten met eten’? Ik wil mensen graag de kracht van taal laten zien.  Laten zien hoe je die goed kan inzetten, want: we worden de woorden die we horen.’’