De Les

De les bestaat uit interactieve theorie met pakkende voorbeelden van verschillende dichtvormen. Het gebruik van leestekens wordt ook behandeld. Veel kinderen maken snel gebruik van leestekens bij het schrijven van gedichten. Het is erg waardevol voor hun taalontwikkeling. Door de interactieve benadering is de groep snel enthousiast. Vooral voor kinderen die minder gevoel voor taal hebben, is dit enthousiasme essentieel. Tijdens de les wordt ook rap behandeld.

Rappers zijn vaak briljante dichters en voor de kinderen maakt dit het gedichten schrijven “cool”. 

Het schrijven is natuurlijk het leukste gedeelte.

Tot slot lezen de kinderen hun gedichten voor en bespreken wij de bundel die van hun gedichten gemaakt wordt. Erg leuk is dat!
 

Dichtles op 1.5 meter


Normaal gesproken is lesgeven interactief en je staat vaak dicht bij de leerlingen. Ze willen laten zien wat ze al gemaakt hebben, willen op weg geholpen etc.

 

Het is een onzekere tijd. De Schooldichter realiseert zich maar al te goed dat deze tijd van ons vraagt om goed na te denken over wat wijs en passend is. Daarbij is 'de anderhalve meter samenleving' een gegeven.

Net als kwaliteitsborging van onderwijs en het creëren van rust en zekerheid.

Om de afstand in acht te houden en de kinderen te kunnen inspireren,

hebben wij als optie  dat de lessen buiten worden te geven.

In een park, bos, speelplaats etc. zijn genoeg impulsen om geïnspireerd te raken. Tegelijkertijd komen de kinderen even lekker in beweging.

Informeer naar de mogelijkheden.

De Schooldichter

Leidsevaart 112

2013 HD  Haarlem

T. 06 - 512 888 44

E. contact@deschooldichter.nl

  • Grey Facebook Icon

Volg ons op FaceBook

© 2020 Proudly created by Etopia.nl