Werkwijze

Kennismaken

Allereerst willen wij graag de organisatie leren kennen. Hierdoor kunnen wij jullie wensen beter inschatten en helpen de ideale planning voor de dichtles te maken. Kennismaken doen we meestal eerst per telefoon. Voor een verdere kennismaking komen we graag langs voor een kopje koffie. Hierbij kunnen we meer vertellen over alle mogelijkheden en kunnen wij jullie wensen inventariseren.

Samen plannen

Een must voor een succesvolle dag is het maken van een passende planning. Iedere organisatie is uniek, waardoor het plannen van de dichtles zorgvuldig moet gebeuren. Dit zorgt voor helderheid en structuur en uiteindelijk een relaxte en plezierige dag. Een planning afgestemd op jullie wensen en lesrooster bepaalt de indeling van de dag.  De Schooldichter heeft een lesprogramma dat kinderen in staat stelt hun talenten te spotten en verfijnen. Het programma wordt op maat gesneden in overleg met de school.

Samen met de school kiezen we vaak voor een actueel thema dat bij de kinderen leeft. Alle afspraken nemen wij op in een planning die jullie zelf beoordelen en accorderen.

De grote dag

We komen langs om dichtles te geven. Samen met hulp vanuit de school maken we er een fantastische dag van. Ons team van gepassioneerde dichters maken de kinderen enthousiast en zorgen ervoor dat ieder kind de weg naar een eigen gedicht weet te vinden. Vol trots dragen ze hun gedichten voor. Daarnaast gaan ze actief aan de slag met het organiseren van de samenstelling en de marketing. 

Het resultaat

Na vier weken ontvangt de school de dichtbundels. De school verspreidt deze onder de leerlingen. We kunnen ook een boeklancering met de school organiseren bij de lokale boekhandel of bibliotheek. 
Laten we er een feestje van maken!


 

 

 

De dag dat de zucht, 

de deur is binnen gezwicht

(Tim, 10 jaar)

Waar haalt hij dit vandaan? Hij vertelde dat het gewoon opeens in zijn hoofd zat. 

De  interactieve vorm van lesgeven prikkelt de fantasie van kinderen. Ze worden zich bewust van dingen waar ze doorgaans aan voorbij gaan. Het geeft een stem aan wie ze zijn en wat hen bezig houdt.  

De Schooldichter

Leidsevaart 112

2013 HD  Haarlem

T. 06 - 512 888 44

E. contact@deschooldichter.nl

  • Grey Facebook Icon

Volg ons op FaceBook

© 2020 Proudly created by Etopia.nl