top of page
Foto Marloes van der Singel.jpg

MARLOES VAN DER SINGEL

Regio Friesland

email

Wegdromen, spelen met taal, puzzelen met woorden en vervolgens iets creëren wat even daarvoor nog niet bestond; een gedicht of verhaal.
Dichter bij magie kun je niet komen volgens Schooldichter Marloes. 

Op de basisschool maakte zij tijdschriftjes die ze (toen nog voor een gulden) verkocht en er stond altijd wel een stuk van haar hand in de schoolkrant. De passie voor taal zat er al vroeg in. 

Na een opleiding Social Work en een stuk of wat vreemde en minder vreemde baantjes is het dan ook niet zo gek dat ze tegenwoordig haar centen met schrijven verdient. Met haar Tekstbureau Geroezemoes, als tekstschrijver en zo nu en dan ook met haar gedichten, die gepubliceerd werden in diverse literaire tijdschriften en verzamelbundels. Ook werd ze genomineerd voor de Rob de Vos-poëzieprijs en de Willem Wilmink dichtprijs en draagt ze regelmatig voor. 

“Dat deurtje naar die magische wereld van creatie kan maar beter zo vroeg mogelijk open gaan, want dan is de kans veel kleiner dat hij dichtvalt en niet meer goed opent als je groot bent.”


Op een speelse en ontspannen manier wakkert Marloes tijdens haar poëzielessen de passie voor het dichten en schrijven aan. Als Schooldichter helpt ze graag om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de magie van poëzie en taal, met als eindresultaat een unieke schooldichtbundel waar elk kind apetrots op kan zijn. 

bottom of page