top of page
IMG_7127 2.PNG

REINIER VAN DER VEER

Regio Haarlem

Reinier is dichter, spoken word-artiest, rapper en producer en bovenal liefhebber van alles wat gesproken en geschreven wordt. Als dichter schrijft hij onder de naam Dichtwater waterdichte, korte, slimme en behapbare gedichten, in zijn eigen woorden: “poëzie zonder poespas”.

 

Voor het TV-programma Man Bijt Hond hielp hij mensen met sinterklaasgedichten en bracht hij in zijn eigen rubriek ‘dichter op de werkvloer’ poëtische odes aan onder andere vrachtwagenchauffeurs en verpleegkundigen.

 

Reinier gelooft in de verbindende kracht van poëzie en spoken word: “poëzie kan een brug slaan tussen ogenschijnlijk heel verschillende werelden zoals rap-muziek en literatuur.” Volgens Reinier is het de kunst woorden zo te gebruiken dat ze raken: “De woorden die wij kennen zijn van iedereen. Iedereen mag ze gebruiken en iedereen heeft de potentie een woordkunstenaar te worden. Hoe je je woorden gebruikt, bepaalt hoe krachtig of juist kwetsbaar die woorden zijn. Als je dat jong leert dan ligt de wereld aan je voeten.”

bottom of page