top of page
  • Foto van schrijverAukje

De juiste balans zorgt voor succes

Iedereen heeft wel een talent, hoewel dat men dat vaak niet beseft. Toch ontdek je vrijwel altijd iets, als je je goed in iemand verdiept. Op school herken je snel de creatieve en sportieve talenten. En daartussen zit nog heel veel anders. De debaters, de kinderen met handelsgeest, de klussers, de leiders, onderzoekers en zo nog heel veel meer.

De lessen van De Schooldichter gaan in eerste instantie over poëzie en het schrijven, dus voornamelijk creatief. Echter na de lessen zijn er andere talenten handig; de Whizzkid die de gedichten in een mooi document zet, de kinderen met de handelsgeest voor de verkoop, tekenaars voor de cover en ga zo maar door. De kinderen krijgen de gelegenheid met hun eigen talenten aan de slag te gaan en kunnen zo van elkaar leren. Uiteindelijk is het een project waarin ieder talent handig is.


Zo werkt het ook in het dagelijks leven. Een bedrijf floreert niet met alleen creatievelingen. De juiste balans zorgt voor succes.

Een klas is al vaak een afspiegeling van een bedrijf. Het is erg belangrijk dat kinderen beseffen dat elk talent belangrijk is. De groep wordt zelfs hechter door elkaars talenten te benutten.

Comments


bottom of page