top of page
  • ivanka30

Een doos vol boeken!
Een échte boeklancering van je eigen boek? De kinderen van de G.J. van den Brinkschool in Wageningen droomden er in mei al van. En ik eigenlijk ook, want het was mijn allereerste schooldichtersbundel.


Vandaag vond in de Wageningse bibliotheek de officiële lancering plaats van De Brinkschool viert feest. Acht trotse Brinkschoolredactieleden vormden daar samen met de ondernemende directrice Alice Haak de afgevaardigden van de hele school. Trots en nieuwsgierig zochten ze allemaal hun klas op in de inhoudsopgave en lazen ze hun eigen gedicht terug.


Als minstens even trotse Schooldichter mocht ik een korte introductie geven op het plechtige moment waarop Filemon (groep 8) het boek overhandigde aan José Tanner van de bblthk. Het boek wordt opgenomen in de collectie van de bibliotheek. Nou, wat wil je nog meer?


Al tijdens de lessen was ik onder de indruk van de taligheid van heel veel kinderen. Noor bijvoorbeeld, uit groep 3 (!) schreef het volgende elfje:

Taart met slagroom dat is top ik wil meer eten OP! Talentje in de dop. Terecht wees Alice tot slot op hoe mooi de tekeningen in het boek waren en hoe goed Tijs de jarige school op de voorkant had getekend. Met de doos vol boeken liepen de kinderen terug naar hun school, waar de rest van de oplage deze middag is verdeeld. Lekker lezen in de vakantie!


Comments


bottom of page