top of page

Eerste bundel in Deventer met theatraal staartje

Met veel plezier gaf ik les op De Hagenpoort in Deventer. De lessen leidden -Hoera!- tot de allereerste Schooldichterbundel in Overijssel. Ik kon me geen fijnere startschool bedenken dan De Hagenpoort; de school was nauw betrokken bij het project en er ontstonden bijzondere ideeën in- en rondom de lessen. Zo hebben alle kinderen onder leiding van Frank, hun vaste kunstvakdocent, gewerkt aan de prachtige illustraties in de bundel en werden deze illustraties onderdeel van een heuse buitenexpositie op het schoolplein. Op datzelfde schoolplein mocht ik, zoals je op de foto kan zien, voor de kinderen optreden naar aanleiding van de lessen en de bundel. Dat had ik nog nooit gedaan. Ik haalde mijn meest kindvriendelijke gedichten en liedjes uit de kast en voorzag een aantal gedichten uit de bundel spontaan van muziek, na deze eerst voor te hebben gedragen. Eerlijker en brutaler publiek dan kinderen krijg je niet. Je weet als artiest met hen precies waar je aan toe bent en dat was nogal verfrissend. Ik moest erg lachen toen ik de jongste kinderen opzichtig zag gapen of over de grond zag rollen wanneer een liedje hen wat te lang duurde en tijdens mijn soundcheck werden me de oren van het hoofd gevraagd: 'Ben je getrouwd?', 'Heb je kinderen?' 'Mag ik op je piano spelen?' en: 'Hoe oud ben je eigenlijk?' Dit was niet de laatste bundel die ik tot stand hielp te brengen en vast ook niet mijn laatste optreden voor kinderen. Ik verheug me op alles wat komt, maar nu eerst...vakantie!

Foto: Robin Bleeker

Comments


bottom of page