top of page
  • Foto van schrijverAukje

Op Enka krijgt een eigen dichtbundel

19 mei 2022

Geplaatst door TeamEnkaEde

Leestijd 1 min

In 2021 betrok basisschool De Ontdekking het Kantinegebouw in Op Enka. Het eerste jaar was alles nog volop in ontwikkeling. Nu is de 1e verdieping klaar en is de rust teruggekeerd. “Tijd voor een feestelijke, officiële opening! Deze vindt eind juni 2022 plaats”, vertelt leerkracht Corina Uiterwijk.

“De opening moest ludiek zijn en we willen wat meegeven, ook nadat het feest voorbij is. Zo kwamen we op het idee om een gedichtenbundel te maken met het thema ‘Feest’. We schakelden De Schooldichter in. Deze sociale onderneming brengt lokale dichters samen om kinderen op basisscholen kennis te laten maken met verschillende vormen van dichten. Wij mochten samenwerken met de Wageningse stadsdichter Ivanka de Ruijter. Twee hele dagen liep ze in onze school rond. Echt heel leuk was dat.”


Leren dichten In de groepen 3 tot en met 8 gaf Ivanka workshops dichten en bij de kleuters nam ze uitgebreid de tijd voor een kringgesprek. De leerlingen vanaf groep 3 bedachten allemaal zelf een gedicht en op basis van het kringgesprek met de kleuters maakte Ivanka háár gedicht voor de groep. Ook diverse leerkrachten leverden iets moois aan. Alles werd geüpload en daar is een prachtige gedichtenbundel van gemaakt die is opgefleurd met groepstekeningen van alle klassen.

Met dank aan Het is echt een prachtig boek geworden waar we heel trots op zijn. Dit is mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, waaronder de ontwikkelaar van Op Enka AM. Het boekt wordt eenmalig uitgegeven en het is dus heel speciaal als je een exemplaar in handen krijgt. Alle leerlingen krijgen de mogelijkheid er(voordeling) één aan te schaffen.

Over De Ontdekking De Ontdekking is een CNS-basisschool waarbij de kracht van samen centraal staat. Leerlingen en leerkrachten staan in verbinding met elkaar. Samen mooie doelen bereiken door samen te werken. Op De Ontdekking is het onderwijs betekenisvol, afwisselend en leuk. De sfeer is positief en verbindend, openheid en vertrouwen zijn de kernwaarden. Op De Ontdekking maken kinderen plezier, leren ze en ontdekken ze de wereld waarin ze opgroeien.

Benieuwd naar de gedichten? Als de bundel uitkomt, zullen we een paar mooie creaties met je delen.


Comments


bottom of page