top of page

Vrijheid op de Bos en Vaartschool!

In mei heb ik namens Dé Schooldichter dichtles gegeven op de Bos en Vaart School in Haarlem. Mijn lessen (of workshops) over gedichten, rap, de geschiedenis van beide en de overeenkomsten tussen Shakespeare en 2Pac resulteerden in geïnspireerde leerlingen die zelf in de pen klommen. Bewapend met hun eigen creativiteit, fantasie en wijsheid hebben zij de meest prachtige gedichten geschreven. Al die gedichten zijn nu gebundeld tot een heuse Bos en Vaart dichtbundel met als thema: vrijheid!


Vandaag was de lancering in Kinderboekwinkel Kiekeboek met de directeur Meester Ad en de stuwende kracht binnen de school: Juf Paula. Na de lancering ben ik alle lokalen langsgegaan met de dichtbundels voor de kinderen die zij onder luid gejuich in ontvangst namen. "Wat is het een dik boek!" werd er geroepen en "wat een mooie tekening op de kaft". Een dik boek is het zeker en de cover-illustratie is prachtig én passend.


Ik ben ontzettend trots op alle kinderen die zo hun best hebben gedaan. Ik ben trots op hun wijsheid, de diversiteit in de gedichten en de empathie die spreekt uit hun woorden over vrijheid en het belang daarvan. Ik hoop dat de kinderen met dit project brandstof hebben gekregen voor het najagen van hun eigen creatieve plannen nu en in de toekomst. Wil je het boek zien of kopen? Bij Kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem liggen een aantal exemplaren. Wees er snel bij want: op is op! Bekijk hieronder de video van de lancering. Dé Schooldichter bij jou op school? Neem snel contact op! Reinier 'Dichtwater' van der Veer (schooldichter Haarlem en omstreken)Comments


bottom of page